Yaş Pasta Tarifi

Yaş Pasta Tarifi

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 6adetyumurta
  • 1/2çay bardağısıcak su
  • 1su bardağımısır nişastası
  • 1su bardağıun
  • 1su bardağıtoz şeker
  • 1çay kaşığıkabartma tozu

Kreması için:

  • 1litresüt
  • 3/4su bardağıtoz şeker
  • 4yemek kaşığıun
  • 4yemek kaşığınişasta
  • 1adetyumurta sarısı
  • 1paketkrema
  • 1yemek kaşığıtereyağı
  • 1paketvanilin

Ganaj için:

  • 400ml.sıvı krema
  • 400 gram kuvertür çikolata

Yaş Pasta Tarifinin Püf Noktası

Pasta çemberiniz yoksa kağlı bir kağıt ile kelepçeli kalıbınızın duvarlarını yükseltebilirsiniz. Kelepçeli kalıbınız yoksa, pasta çemberinin altına bir yağlı kağıt sarıp bir tepsinin üzerine yerleştirebilirsiniz. Pandispanya pişerken fırın kapağını kesinlikle açmayın.  Pandispanyayı fırından alınca mutlaka soğutun. Soğuyan pandispanyayı bir gece buzdolabında bekletirseniz daha kolay kesersiniz.

Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Pandispanyayı hazırlamak için:

  1. Yumurtaları ve sıcak suyu mikserde yüksek devirde karıştırın.
  2. Yumurtalar köpürmeye başladığında azar azar şekeri ekleyerek yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Yumurtalar tamamen kabarıp açık kremsi bir doku aldığında karıştırmaya son verebilirsiniz.
  3. Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp kabaran yumurtaya azar azar ekleyin. Bu sırada kesinlikle tel çırpıcı kullanmayın, sadece bir spatula yardımıyla karıştırma işlemini gerçekleştirin. Karıştırma işlemini alttan üste doğru dairesel hareketlerle yumrutaları söndürmeden yavaşça yapın.
  4. Kelepçeli kalıbınızın altına bir yağlı kağıt yerleştirdikten sonra içine bir pasta çember yerleştirin.
  5. Daha sonra, harcınızı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pandispanyanın orta kısmı tamamen kabarıp, kızarınca pişmiş demektir. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Ganajı için:

  1. Ganaj yapımına başlamak için sıvı kremayı ocağa alıp, kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Yanlarından hafifçe cızırdamaya başladığında kaynama noktasına gelmiş demektir Kremayı ocaktan alıp çikolatanın yarısını bütün olarak ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  2. Geri kalan çikolatayı bıçakla incelterek ekleyin. Tamamen pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın ve soğumaya  bırakın.
  1. Oda ısısına geldiğinde üstünü streç film ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin Pastayı  yapmadan en az 2 saat önce buzdolabından çıkarın.

Kreması için:

  1. Bir tencerenin içerisine toz şeker, nişasta ve un koyup karıştırın. Ardından üzerine sütü de ilave edip malzemelere ekleyip güzelce karıştırın. Yumurta sarısını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını yakıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın.
  2. Kremanız koyulaşınca tereyağı ve vanilya ekleyin, iyice karıştırarak kremaya yedirin. Kremanız göz göz olunca ocağın altını kapatın.
  3. Kremanız sıcakken üzerini stretch film ile kaplayın. Aksi takdirde, kremanızın üzeri kurur. Kremanız oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece boyunca bekletin.
  4. Bir paket kremayı buzolabından çıkardığınız kremanın üzerine ekleyip 5 dakika boyunca mikser ile çırpın.

Birleştirme aşaması:

  1. Pandispanyanızı bir dilmleyici yardımıyla üç eşit parçaya bölün.
  2. Pandispanyanızın ilk katını biraz sütle ıslattıktan sonra kremanızı sürün.
  3. Üzerine dilediğiniz meyveleri yerleştirin. Meyvelerin üzerine bir kat krema daha sürüp diğer kat için de aynı işlemi tekrarlayın.
  4. Pastanızın son katını da yerleştirdikten sonra ganajınızı sürmeye başlayın. Ganajı pasta kenarından üste doğru sürmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
  5. Ganajı düzgün bir şekilde sürmek için hamur kesici kullanabilirsiniz.
  6. Ganajı güzelce sürdükten sonra pastanızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.